Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Prime Living bygger i Göteborg

Publicerad: 25 juni 2015, 05:16

Det nyligen noterade bolaget Prime Living ska bygga 208 tillfälliga studentbostäder i Göteborg. “Modulbostäder av denna typ pressar byggkostnaderna samtidigt som de bidrar till att minska bostadsbristen och hyresnivåerna hålls därmed låga”, säger Jahja Zeqiraj, ordförande (s) i Fastighetsnämnden, Göteborg.


Ämnen i artikeln:

GöteborgPrime LivingStudentbostäder

Det nyligen noterade bolaget Prime Living ska bygga 208 tillfälliga studentbostäder i Göteborg.

– Med den takt Göteborg växer behöver vi fler byggaktörer och fastighetsägare som vill vara med och utveckla staden. Modulbostäder av denna typ pressar byggkostnaderna samtidigt som de bidrar till att minska bostadsbristen och hyresnivåerna hålls därmed låga, säger Jahja Zeqiraj, ordförande (s) i Fastighetsnämnden, Göteborg.

Totalt byggs 176 ettor om 21 kvadratmeter, och 32 tvåor om 34 kvadratmeter. Månadshyran för en etta kommer att bli 4 200 kronor.

– Vi är väldigt glada över att fastighetsnämndens ordförande vill uppmärksamma våra nya studentbostäder i Göteborg. Bristen på bostäder är stor i alla våra storstäder och vår ambition är att påbörja 584 studentbostäder under 2015 i Göteborg, säger Jan Severa, VD på Prime Living.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Prime Living

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.