Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Positivt planbesked för Arlandastad – ny 18-hålsbana för golf försvinner

Publicerad: 13 april 2022, 07:35

Arlandastad och Sigtuna kommun vill utveckla en framtida träningsakademi för idrott och och hälsa på marken som i dag är en del av Arlandastad Golf.

Sigtuna Kommun har fattat beslut om positivt planbesked för den mark som Arlandastad Group förvärvade i november 2021. ”Ett viktigt steg på vägen att utveckla Arlandastad och Sigtuna Kommun”, kommenterar Dieter Sand, vd Arlandastad Group.

Ämnen i artikeln:

ArlandastadSvepetSigtuna

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Wåhlin Fastigheter sålde marken till Arlandastad Group 2021 för 150 miljoner kronor. Förvärvet består av 490 000 kvadratmeter mark i en första etapp. Marken ligger i direkt anslutning till Arlandastad Groups befintliga markinnehav i Explore Arlandastad. 

Enligt golftidningen Svensk Golf innebär det positiva planbeskedet att Arlandastad Golf blir av med en av sina två 18-hålsbanor. 

– Målsättningen är att Mastersbanan ska vara kvar och utvecklas till en toppanläggning. Det kommer finnas plats för 27 hål, om det sedan blir så eller ej blir en framtida fråga för de nya ägarna, sa Per Karlsson, vd Arlandastad Golf, till Svensk Golf, då. 

Arlandastads och kommunens vision för platsen är en träningsakademi som är anpassade för olika typer av idrott och hälsa, både inomhus- och utomhusidrotter. Men även en samlad plats för innovation som exempelvis ett centrum för utbildning, administration och idrottsmedicin 

Läs mer: SBB säljer en tredjedel i Arlandastad 

– Vi är glada att kommunen tagit ett viktigt steg på vägen att utveckla Arlandastad och Sigtuna Kommun. Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med kommunen och idrottsverige i kommande planläggning av platsen som har potential att bli en given samlingsplats för svensk idrott, kommenterar Arlandastads vd Dieter Sand.   

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev