Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Point Properties förädlar kulturbyggnad från 1800-talet

Publicerad: 2 maj 2022, 11:34

Motala Rådhus.

Foto: Google maps

Fastators rikstäckande projekt Point Properties tecknar avsiktsförklaring med Motala Kommun om att förädla Motala Rådhus till ett utbildningscentrum om 2.500 kvadratmeter – med utbildning på universitetsnivå för drygt 300 elever.


Ämnen i artikeln:

FastatorPoint Properties

– Avtalet är glädjande och visar styrkan i Points rikstäckande koncept om att återskapa levande och attraktiva stadskärnor, kommenterar Magnus Åkesson, vd för Point Properties.

Inom fastigheten finns också en grön byggrätt vilket ytterligare ger möjlighet för vidareutveckling. 

– Att skapa ett stort utbildningscentrum vid Stora Torget är ett stort steg för utvecklingen av centrala Motala, där vi dessutom tar tillvara de möjligheterna som en kulturbyggnad från slutet av 1800-talet faktiskt ger, fortsätter Åkesson. 

Point äger tre fastigheter runt Stora Torget i Motala. 

– Med de utvecklingsprojekt vi har kring gröna bostäder, handel, service och utbildning beräknar vi att besöksantalet till Motalas stadskärna kommer att öka med 700.000 nya besök per år, säger Magnus Åkesson.

Totalt äger Point Properties 19 fastigheter i 13 kommuner.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

FastatorPoint Properties

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.