Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Planer för Västerås centrum

Publicerad: 8 Augusti 2012, 05:12

Fastighetsbolaget Imperia Invest i Västerås och dess ägare Niclas Ericsson har offentliggjort stora planer på att bygga samman Västerås centrum med stadsdelen Hemdal österut, mellan centrala staden och E18-motorvägen.


Enligt Vestmanlands Läns Tidning (VLT) skissar Niclas Ericsson på att så småningom bygga 300-400 nya bostäder på områdena Ängsgärdet och Kungsängen.

I området Ängsgärdet finns det idag nästan uteslutande butiker, restauranger, kontor och olika typer av företag, men förr i tiden var Ängsgärdet en av Västerås arbetarstadsdelar.

– Jag vill koppla ihop Östermalm med Folkparksområdet (nära E18). Det är otryggt här idag och en tråkig miljö. Bostäder är ett bra komplement. Allt pekar på att det finns goda förutsättningar för att bygga bostäder, även om VL:s bussdepå blir kvar i området, säger Niclas Ericsson till VLT.

Imperia Invest äger idag två fastigheter i området på totalt 9000 kvadratmeter. Där kan Niclas Ericsson tänka sig att det byggs höghus på upp till 15-18 våningar med upp till 400 lägenheter. Det skulle i så fall handla om främst mindre lägenheter för olika åldersgrupper, även om Niclas Ericsson inte tror att barnfamiljer vore särskilt intresserade.
Främst vill han bygga hyresrätter, men kan även tänka sig bostadsrätter, och ser framför sig ett samarbete med ett större byggföretag. Inom ett par år hoppas Niclas Ericsson på byggstart för projektet.

– Vi är ett litet bolag, så vi kan inte sitta på mark och vänta på att något ska hända, konstaterar han i en kommentar till VLT.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.