lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Planen för centrala kongresskvarteret i Västerås får grönt ljus

Publicerad: 27 april 2023, 12:51

Bild 1/3  Lf Bergslagens fastighet Njord 8 med Västerås konserthus i förgrunden sedd från Kopparbergsvägen.

Foto: Archus

Västerås stad har godkänt detaljplanen för omvandlingen av kvarteret Njord 8 i centrala delen av staden. Det innebär att Lf Bergslagens kongress- och konsertklenod får ett rejält ansiktslyft.

Ämnen i artikeln:

SvepetElite HotelsCoworkingVästerås

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


På Västerås kommunfullmäktige den 14 april antogs detaljplanen för den kommande till- och ombyggnationen av fastigheten Njord 8 i centrala Västerås. I fastigheten som ägs av Länsförsäkringar Bergslagen ingår både Västerås konserthus och Västerås kongresshus.

Det innebär att de planer som Fastighetsnytt rapporterade om i fjol på en tillbyggnad om sex-sju våningar på den befintliga fastigheten kan bli verklighet. Enligt Västmanlands Läns Tidning, VLT, kan det bli fråga om en restaurang och även bostäder och coworking när det nygamla komplexet står färdigt i början av 2026.

– Vi är mycket glada att detaljplanen nu är antagen. Att en tydlig majoritet av politikerna i kommunfullmäktige ställer sig bakom förslaget och tycker att det här bidrar positivt till utvecklingen av Västerås stadskärna känns också väldigt bra, kommenterar Länsförsäkringar Bergslagens vd Mikael Sundquist.

Han fortsätter:

– Vår ambition som fastighetsägare är att utveckla hela kvarteret till en trygg och spännande mötesplats för människor, musik och möten, säger Mikael Sundquist.

Redan i september öppnar den nyrenoverade kongressanläggningen Västerås Kongress som drivs av Elite Hotels efter att förra driftoperatören Aros Congress Center gått omkull under pandemin.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev