Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Östermalms nya lyxkvarter invigt – se bilderna

Publicerad: 28 april 2021, 11:56

Sveakvarteret ligger längs med Valhallavägen, invid Stockholms stadium.

Foto: Nordr

Efter femton år står de så kallade Sveakvarteren på Östermalm klara, med exklusiv boendeservice som bara finns på tre platser i Sverige. Här kommer de första bilderna.


Ämnen i artikeln:

NordrVeidekkeSelvaag BoligStockholmÖstermalm

Sveakvarteren är ett av Stockholms största bygg- och utvecklingsprojekt som påbörjades redan 2005 och färdigställdes förra året. På tisdagen invigdes området officiellt av stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

– Kvarteren har tillskapats med både kvalitet, Stockholms klassiska färgskala och platsens unika historik i åtanke, sa han på invigningen. 

De nya kvarteren omfattar totalt tre projekt: Artillerigården, Svea Torn och det sammanbyggda bostadsprojektet Svea Fanfar/Symfoni och Serenad.

Foto: Nordr

Under ceremonin deltog även Nordr, Selvaag och Veidekke Entreprenad som har varit med och utvecklat området, samt musikanter från Kungliga Musikhögskolan som ligger i kvarteret. 

Joakim Larsson, Baard Schumann och Erik Westling.

Foto: Nordr

Läs även: Medborgarförslag lämnat – så kan Östermalmstorg komma att förnyas 

Nordr, Selvaag och Veidekke Entreprenad har tillsammans byggt nästan 500 bostäder, två lounger, tre garage, restauranger, en tunnelbaneuppgång, sammanlänkande passager, ett torg och en lekpark i området. 

– Alla lägenheter är sålda. Vi är oerhört stolta över projektet som är unikt sett till omfattning och komplexitet så vi är glada över att det har blivit så bra när allt nu står klart, säger Baard Schumann, koncernchef för Nordr, i en kommentar. 

Plussbolig-konceptet finns bara på tre ställen i Sverige, enligt Nordr.

Foto: Nordr

Läs även: Stadens säljrally fortsätter – säljer Tensta gymnasium 

Några av de dyraste lägenheterna kostar runt 25 miljoner kronor och ligger i Svea Symfoni och Serenad, som även har en 600 kvadratmeter stor lounge med en värdinna som hjälper boende med att lämna in kemtvätten, boka tid för ärenden, vattna blommor eller något annat. 

Det är ett unikt koncept som bara finns på tre platser i Sverige, och även inkluderar ett lyxigt garage, bibliotek, hobbyrum, gym, spa och en konceptuell lekplats. 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.