Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Nytt landmärke i Rosengård

Publicerad: 4 april 2012, 11:17

Culture-casbah, det vinnande förslaget till nytt landmärke i Malmö.

Det vinnande förslaget i MKB:s internationella arkitekttävlingen i Rosengård heter ”Culture Casbah”.


Ämnen i artikeln:

MalmöMKB

Under onsdagen presenterades vinnaren i MKB:s internationella arkitekttävlingen för nyproduktion i Rosengård. Det vinnande förslaget ”Culture Casbah”  är ritat av ett dansk-svenskt designteam. Byggnaden ska ge ett nytt stadsrum och hjärta till Rosengård och bidra till att området vitaliseras.

I husets torn kommer det att bli cirka 80 hyresbostäder och på den översta våningen och i bottenplan kommer allmänna lokaler finnas tillgängliga för husets boende och besökare. Det vinnande förslaget – Culture Casbah – är ritat av ett dansk-svenskt designteam.

– Vi vill att Rosengårds nya ”tower” ska bli ett landmärke för östra Malmö, med en arkitektonisk karaktär som skiljer sig från omgivningarna. Vi vill ge våra kunder ett modernt, urbant boende – ett alternativt sätt att bo för den generation som nu växer upp i Malmö, säger Susanne Rikardsson, affärsutvecklingschef hos MKB Fastighets AB.

Förutom butikerna i Bennets bazaar, längs med Rosengårdsstråket, är det ont om verksamhetslokaler i området. I höghusets torn kommer åtta nya lokaler finnas och ge plats för nyföretagande och nya verksamheter.

Förslagsställare till det vinnande bidraget är Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S i samarbete med Svend Kirkegaard A/S från Danmark samt  ÅF Infrastructure AB och Structor Malmö AB från Sverige.

– Vi är mycket glada över möjligheten att få arbeta med detta unika projekt i Rosengård och vi ser en stor potential i att utveckla de urbana, sociala och arkitektoniska sammanhangen. Vi ser många möjligheter i Rosengård som bara väntar på att förverkligas – vårt höghus är en av dessa möjligheter, säger Robert Janson, arkitekt Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande MKB

Ämnen i artikeln:

MalmöMKB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.