måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Nytt landmärke i Östersund

Publicerad: 1 februari 2013, 13:34

Östersundshems styrelse ger nu klartecken för byggandet av höghuset i kv. Valhall. Med det nya höghuset tillförs 56 nya hyresrätter.

Ämnen i artikeln:

ÖstersundshemVästerås

– Det är lågkonjunktur i byggbranschen, vilket gör det gynnsamt att bygga nu. Dessutom ser vi fördelar med att de nya lägenheterna kan skapa flyttkedjor, det vill säga att höghuset sätter igång en flyttrörelse på bostadsmarknaden, säger Tord Andnor, styrelseordförande, Östersundshem.

Hyresnivåerna för lägenheterna i höghuset kommer att ligga i linje med andra nyproducerade lägenheter i Östersund. Hyresnivåerna kommer förmodligen att variera beroende på läget i huset.
– Att bygga ett hus med 56 lägenheter är en investering där vi självklart har ett långsiktigt perspektiv. I vår kalkyl har vi räknat med att det kan komma att ta en viss tid innan alla lägenheter är uthyrda säger Bengt Rådman, vd för Östersundshem.

Upphandlingen av entreprenör är klar och det blir Skanska som får uppdraget att bygga det 16 våningar höga huset. Om allt följer planen står höghuset klart i slutet av 2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Östersundshem

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev