Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Nya Tekniska nämndhuset

Publicerad: 27 juni 2014, 07:39

Urban Design och Selgas Cano har, med sitt förslag ”Drivhus”, vunnit arkitekttävlingen om Tekniska nämndhuset, Söderstaden.


Ämnen i artikeln:

Gert WingårdhStockholms stadSweco

-Det vinnande förslaget förmedlar en stark vision om ett nytt sätt att bygga hållbart i staden. Förslaget hanterar målen med Tekniska nämndhuset Söderstaden och hela platsen på ett mycket skickligt sätt, säger Juan Copoví-Mena, fastighetsdirektör och tävlingsjuryns ordförande, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering
”Drivhus” förmedlar en stark vision om ett nytt sätt att bygga hållbart i staden som är attraktivt, spännande och inspirerande, både för stockholmarna och för dem som kommer att arbeta i byggnaden. Förslaget hanterar hela platsen på ett mycket skickligt sätt och är en helhetslösning som både relaterar till omgivningens stora skala och skapar en levande stadsmiljö för människorna. Med en stark vision och ett helhetskoncept finns potential för att Stockholms stad kommer att få en ny förvaltningsbyggnad av mycket hög arkitektonisk klass.

Det vinnande teamet består av:

- Urban Design och Selgas Cano: Arkitekt SAR/MSA Erik Jarlöv, José Selgas, arkitekt SAR/MSA Helena Glantz, Jesús Azpeitia, Lucia Cano
- Land arkitektur: Landskapsarkitekt LAR/MSA Anders Kling, Rebecka Rosén och Therese Lemos
- Sweco: Konstruktör Thomas Nord, Energi- och miljöteknik, Will Sibia
- Övriga medverkande: Arkitekt MSA Johanna Fager, arkitekt MSA Alexander Stålhandske, arkitekt SAR/MSA Meri Serra, Barbara Bardin, Paolo Tringali, Alicia Cervera, Maria Levene, Victor Jimenez och Stig Bengtsson

Tävlingsjury
Gert Wingårdh, representant Sveriges arkitekter
Anna Espling Rolf, representant Sveriges arkitekter
Pia Krensler, stadsträdgårdsmästare, Stockholms stad, trafikkontoret
Karolina Keyzer, stadsarkitekt, Stockholms stad, stadsbyggnadskontoret
Pontus Werlinder, chefsarkitekt, Stockholms stad, fastighetskontoret
Juan Copoví-Mena, fastighetsdirektör, Stockholms stad, fastighetskontoret (juryns ordförande)

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.