Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Ny vision för Stockholm City

Publicerad: 4 oktober 2012, 05:42

Illustration: Tengbom

Stockholm har antagit en ny vision för ett levande city. Stockholms city upplevs ibland som otryggt och eftersatt. Som ett led i arbetet med att utveckla kärnan i Stockholm har kommunstyrelsen beslutat om ett nytt visionsdokument.


Ämnen i artikeln:

Sten NordinStockholm

– Genom att samla alla aktörer som är verksamma i Stockholms innerstad får staden en kraftigare samordning i arbetet med att utveckla city, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande.

Visionen i korthet:

- Stadsledningskontoret i Stockholms stad har bedrivit ett förvaltningsövergripande arbete med berörda nämnder och bolag, efter uppdrag från KS, för att ta fram ett förslag på visionsdokument för City.
- På senare år har staden saknat en tydlig samlad vision för det framtida City, vilket har medfört att arbetet har fått en ad hoc-prägel med fokus snarare på enskilda projekt än på helheten.
- Bristen på ett entydigt uppdrag och en samlad vision har gjort att framgångarna med att utveckla City delvis har uteblivit, trots lyckade enskilda projekt.
- Visionsdokumentet innehåller punkter som rör samarbete kring skilda frågor som trafik, sammanhängande platser, samordning av intressenter kring platser med mera.

Läs hela visionsdokumentet

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Finansroteln, Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

Sten NordinStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.