Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Ny vd för Landskrona Stadsutveckling

Publicerad: 26 juni 2018, 06:32

Hampus Trellid.

Foto: Landskrona Stadsutveckling.

Hampus Trellid är ny vd på Landskrona Stadsutveckling, som ägs av Landskrona stad tillsammans med flera fastighetsägare. Han efterträder Joakim Ahlin som blir ny vd på Karlsborgsbostäder.


Ämnen i artikeln:

LandskronaFastighetsmarknaden i Sydsverige

Trellid kommer närmast från rollen som förvaltningschef för serviceförvaltningen i Eslövs kommun, och har tidigare jobbat på Malmös allmännyttiga bolag MKB och har även varit utvecklingschef på Rosengårds stadsdelsförvaltning.

Landskrona Stadsutveckling AB bildades 2012 av Landskrona stad och fem större privata fastighetsägare. Syftet med bolaget är att “vända utvecklingen i de centrala stadsdelarna och göra dem mer attraktiva att bo och verka i”. De fastighetsägare som numera är delägare är HSB Landskrona, Brinova, Heimstaden, Svenska Hus, Paulssons Fastigheter, Lindström Fastigheter, Stena fastigheter i Malmö AB och Landskronahem AB. Landskrona stad äger cirka 94 procent av bolaget.

– Det ska bli mycket spännande att börja i Landskrona. Staden har vissa utmaningar men samtidigt ett helt oslagbart läge. Min uppfattning är att olika delar i kommunen jobbar målfokuserat och i tätt samarbete med näringslivet. En förutsättning om man vill bygga en attraktiv stad, säger Hampus Trellid.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News