Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Ny vd för Huge Fastigheter

Publicerad: 18 mars 2014, 04:45

Sophia Mattsson-Linnala.

Foto: SABO.

Efter nästan sju år som ekonomi- och finanschef på SABO återvänder Sophia Mattsson-Linnala till företagsverksamheten.


Ämnen i artikeln:

SABOSophia Mattsson-LinnalaÅsa HedenbergHuge Fastigheter

Efter nästan sju år som ekonomi- och finanschef på SABO återvänder Sophia Mattsson-Linnala till företagsverksamheten. Från och med den 1 juni tar hon över som vd på Huge Fastigheter.

Åsa Hedenberg, sedan 2010 vd för Huge Fastigheter, ska som bekant ta över som vd för Specialfastigheter där hon efterträder Håkan Steinbüchel som agerat tf. vd. Nu blir det alltså Sophia Mattsson-Linnala som tar över vid rodret på Huge där en av lockelserna var att det är ett bolag med både bostäder, samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter. Samtidigt är tanken hon ska fortsätta utveckla organisationen inom bolaget.
– Huddinge är en växande kommun som står inför stora utmaningar och Huge Fastigheter är ett företag som har en bredare fastighetsportfölj än många andra allmännyttiga bostadsföretag så det känns väldigt spännande. I tjänsten ingår också en del organisatoriskt arbete vilket är något jag tycker är väldigt roligt att jobba med, säger Sophia Mattsson-Linnala, till Fastighetsnytt.

Vd-rollen är inget nytt för Sophia Mattsson-Linnala som har tidigare erfarenhet från Förvaltaren, Sollentunahem och Botkyrkabyggen. Men att byta från SABO till Huge ser hon som en stor omställning.
– Att gå från att vara specialist och konsult, där man hamnar på armslängds avstånd, till att gå rätt in i verksamheten. Det känns väldigt roligt, jag har längtat lite ut i företagsverksamheten där det är mer ”hands on”. Samtidigt har jag haft en fantastisk tid på SABO, mycket tack vare intressanta medarbetare som är djupa speciallister inom sina respektive områden. Jag har lärt mig mycket om kommunikation och även om nationell strategi och politik på riksnivå.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.