Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Ny terminalbyggnad i Värtahamnen

Publicerad: 25 Augusti 2010, 22:00

Upphandlingen av arkitekter för en ny terminalbyggnad i Värtahamnen är klar. Arkitektfirmaet C. F. Møller/Berg Arkitektkontor har tagit fram förslaget som blev utvalt i upphandlingen av en ny terminalbyggnad i Värtahamnen.


Ämnen i artikeln:

Stockholms Hamnar

– Norra Djurgårdsstaden är ett unikt stadsutvecklingsprojekt med tuffa miljökrav. Bostäder, kontor och hamnverksamhet ska samsas samtidigt som växthusgasutsläppen ska vara betydligt lägre där än för staden i övrigt. Norra Djurgårdsstaden är nästa generation av hållbar stadsutveckling och följer det internationellt uppmärksammade Hammarby Sjöstad. Det vinnande förslaget möter de speciella krav som måste ställas på en terminal i detta område, säger Ulla Hamilton, styrelseordförande Stockholms Hamnar samt Miljö- och trafikborgarråd (M).

Norra Djurgårdsstaden är ett av de stora stadstutvecklingsprojekten i Stockholm, där stad och hamn utvecklas sida vid sida. Ett av de första stegen i detta projekt är att bygga ut Värtapiren, vilket kan påbörjas så fort alla tillstånd är klara. Utbyggnaden omfattar totalt 84 000 kvm ny mark där bland annat Stockholms Hamnar bygger en modern och ändamålsenlig terminalbyggnad.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms Hamnar

Ämnen i artikeln:

Stockholms Hamnar

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.