Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Ny stadsdel i Eskilstuna

Publicerad: 28 mars 2013, 08:07

Det handlar om ett av de största bostadsprojekten på länge utanför storstadsområdena.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna

En helt ny stadsdel inom den existerande stadsdelen Norr i Eskilstuna ska under de närmaste 10-15 åren byggas på den sex hektar stora ödetomten i kvarteret Nätet med gångavstånd till Eskilstuna centrum.

Efter många års planering är nu ett förslag till detaljplan framtagen för det tidigare industrikvarteret, som ägs av Lundbergs. Totalt planeras för 1 100-1 200 nya bostäder samt olika typer av service och handel inom området. Eventuellt kan det också bli aktuellt med ett äldreboende och en förskola i den nya stadsdelen.

Marcus Vallin, projektledare hos Lundbergs, säger till Eskilstuna-Kuriren att det planeras för olika typer av upplåtelseformer med bostadsrätter, hyresrätter och eventuellt även ägarlägenheter. Lundbergs kommer själva att bygga tre nya bostadkvarter närmast existerande bebyggelse vid Gränsgatan i kvarteret Nätets södra del, men för övrigt är det fritt fram för andra byggherrar att anmäla sitt intresse. Totalt ska kvarteret Nätet delas in i nio mindre kvartersenheter som ska bebyggas med såväl högre punkthus som lägre lamellhus.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.