onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Ny plan för Heimstadens nya huvudkontor – kan bli bostadshus

Publicerad: 25 augusti 2023, 09:26

Robin Wilhelmsson, kommunikationschef på Heimstaden.

Foto: Heimstaden, Anders Sällström

På torsdagen skickade stadsbyggnadsnämnden i Malmö iväg en ny detaljplan för Eon-huset, Drotsen, som Heimstadens flyttlass gick till nyligen. Planen är att fylla huset med cirka 170 bostäder.

Ämnen i artikeln:

SvepetHeimstadenHeimstaden BostadMalmöSkåne

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Just nu gläds vi åt att den lokala Heimstaden-verksamheten flyttat in i byggnaden och att vi får ett gemensamt Malmö-kontor, säger Robin Wilhelmsson, kommunikationschef på Heimstaden, till Fastighetsnytt.

På torsdagen skickade stadsbyggnadsnämnden iväg förslag till en ny detaljplan för byggnaden och de närliggande kvarteren gällande kontor, centrumlokaler och cirka 170 nya bostäder.

– Det finns en stor potential att öppna upp byggnaden och platsen, så att de blir en del av staden. Tryggheten skulle också öka om vi gör den här delen av Regementsgatan till ett mer levande stråk, kommenterar Stefana Hoti (MP), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Heimstaden uppger att anrika Drotsen har väldigt stor potential och att parterna givet dess kulturvärde och utformning fortsätter att analysera hur fastigheten ska utvecklas på bästa sätt.

Foto: Heimstaden

Heimstaden letar redan nu efter potentiella hyresgäster.

– Detaljplaner tar ju lite tid, men vi kollar redan nu om någon skulle vara intresserad av att ha sitt kontor tillsammans med oss, säger Wilhelmsson.

Fakta om projektet

Heimstaden har i samarbete med staden arbetat fram ett förslag där 3–10 våningsplan öronmärkts för cirka 170 lägenheter. Bil- och cykelparkering planeras i ett underjordiskt garage. Byggnadens bottenplan föreslås få kontor och centrumlokaler. Regementsgatan fler entréer med verksamhetslokaler i hörnlägena.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev