Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Ny hamnanläggning i Malmö

Publicerad: 26 Mars 2009, 23:00

Skanska har slutit avtal med Malmö Stad om att bygga en stor hamnanläggning i Norra Hamnen i Malmö åt hamnbolaget Copenhagen Malmö Port AB (CMP). Kontraktssumman uppgår till 840 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

MalmöSkanska

Projektet omfattar två nya terminaler och kommer att förändra hamnens utseende radikalt. Anläggningsarbetet inleds våren 2009 och den nya hamnanläggningen beräknas kunna tas i drift under det första halvåret 2011. Skanska, som är totalentreprenör, räknar med att i genomsnitt sysselsätta drygt 100 personer i byggprojektet.

– Vi är glada över att ha vunnit uppdraget att utveckla Malmö Hamn och därmed få vara med och forma stadsbilden i Malmö för framtiden. Skanska har stor erfarenhet av hamnutbyggnader och vi har byggt ett flertal hamnprojekt i södra Sverige. Det är också positivt att det här uppdraget bidrar till att säkra arbetstillfällen under en svår period, säger Kenneth Nilsson, vice VD i Skanska Sverige.

Den nya hamnen medför en rad miljöfördelar då godstrafiken flyttas ut från de mest citynära områdena som i framtiden istället kan användas för annan bebyggelse. Tanken är att i den nya hamnen skapa optimala förutsättningar för omlastning mellan de olika transportformerna fartyg, lastbil och järnväg.

Projektet genomförs i samarbete med Malmö Stad, som äger marken i Norra Hamnen, och CMP, som står för själva hamnverksamheten. Arbetena på plats inleds omgående.

CMP:s hamnareal för projektet i Norra Hamnen ligger sammanlagt på ca 430.000 kvadratmeter vilket i runda tal motsvarar ungefär 50 fotbollsplaner.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Ämnen i artikeln:

MalmöSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.