Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Ny detaljplan för Djurgårdsvarvet

Publicerad: 16 april 2012, 05:07

Illustration över restaurangbyggnaden sedd från Varvsplan (illustration Mats Fahlander).

Den nya detaljplanen för området kring Djurgårdsvarvet innefattar restaurang, kafé och möteslokaler.


Ämnen i artikeln:

Regina Kevius

Den nya detaljplanen för området kring Djurgårdsvarvet innefattar en utveckling av varvets verksamhet med inriktning mot äldre båtar. Varvet får också restaurang, kafé och möteslokaler som öppnar upp området för besökare.

Syftet med planen är att säkerställa Nya Djurgårdsvarvets fortsatta verksamhet på platsen. Varvets huvudsakliga verksamhet rör renovering av klassiska träbåtar med båthall, snickeri, virkeslager, måleri och mekanisk verkstad. Ambitionen är att skapa en mötesplats med restaurang, kafé och möteslokaler och öppna upp området för besökare.

Djurgårdsvarvet är i stadens fördjupade översiktsplan för Djurgården belägen i den så kallade Evenemangsparken. I översiktsplanen lyfts särskilt fram att för att behålla områdets attraktivitet behöver verksamheter kunna vidareutvecklas.

– Djurgårdsvarvet är en plats fylld av tradition och historia men som få besökt, trots placeringen precis bredvid Gröna Lund. Nu blir det möjligt att fortsätta med den flera hundra år gamla varvsverksamheten samtidigt som platsen öppnas för fler besökare och blir ett jättefint tillskott till Djurgården som besöksmål, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M), i ett pressmeddelande.

Fakta
Visionen för Nya Djurgårdsvarvet är att värna och vårda träbåtsflottan och varvet med dess historiska byggnader och miljöer. Varvets huvudsakliga verksamhet rör renovering av klassiska träbåtar med båthall, snickeri, virkeslager, måleri och mekanisk verkstad. Ambitionen är att skapa en mötesplats med restaurang, kafé och möteslokaler och öppna upp området för besökare.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stadsbyggnads- och idrottsroteln, Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

Regina Kevius

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.