måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Nu rustar Stena Fastigheter upp Fisksätra Centrum

Publicerad: 11 april 2022, 09:53

Bild 1/3  Stena Fastigheter äger både centrumfastigheten och drygt 2 500 lägenheter i Fisksätra, Nacka. Foto: Stena Fastigheter

Som ett steg mot Stena Fastigheters vision för Fisksätra 2030 påbörjar fastighetsägaren nu upprustningen av Fisksätra Centrum.

Ämnen i artikeln:

Stena FastigheterNacka

R

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se


Stora delar av centrumfastigheten, om totalt ca 8 000 kvadratmeter, kommer att moderniseras och rustas upp, uppger bolaget i ett pressmeddelande. 

Det innebär bland annat nya och moderniserade tekniska installationer, nya ytskikt i kundstråk och butiksytor, nya fasadpartier och nya entréer med uppgraderad belysning. 

Projekteringen påbörjas under våren 2022. Stena hoppas på en nyinvigning till julhandeln 2023, står det på bolagets webbsida. 

I samband med om- och tillbyggnaden kommer centrumgallerian certifieras enligt miljöcertifieringssystemet Bream. 

Läs mer: Stena expanderar vid Telefonplan 

- Utvecklingen av Fisksätra består av flera viktiga pusselbitar. Skolan har varit en del, nyproduktionen i Fiskästra entré med äldreboende och förskola är en annan. Upprustning av våra befintliga bostadshus och nu även centrumet är också väldigt viktiga delar i detta pussel. Vi tror på Fisksätra och investerar mycket där just nu, kommenterar PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Stena Fastigheter har tecknat avtal med Zengun som entreprenör för till- och ombyggnad av centrum. 

Centrumet kommer vara öppet under hela upprustningen, men med vissa begränsningar, uppger man. 

Läs mer: Så blir nya skolan i Fisksätra när Stena Fastigheter rustar upp 

Stena Fastigheter äger drygt 2 500 lägenheter i Fisksätra, Nacka. Fram till 2030 kommer det att pågå omfattande renoveringar av befintligt bestånd samt nyproduktion av bostäder, vårdboende och förskolor. Vi kommer att bygga såväl hyres- som bostadsrätter. Först ut är ca 380 bostäder i Fisksätra entré.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev