Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

I nära anslutning till Picassoparken i centrala Halmstad vid Nissans strand planeras ett nytt hotell som skulle omdefiniera hela stadsbilden. Nu avgörs frågan delvis i en folkomröstning på valdagen. Blir det nej där dör projektet. Vid ett ja ska det fortfarande prövas mot lagstiftningen om riksintressen för kulturmiljövården.

Foto: White arkitekter

Nu kan folkopinionen stoppa hotellbygget i centrala Halmstad

Det nya hotellet mitt i Halmstad skulle bli ett nytt landmärke och för alltid skiva in den här generationens ledande kommunpolitiker i historieböckerna. Istället blev det ett tvåfrontskrig där folkopinionen och riksintresselagstiftningen kan stjälpa hela projektet. Nästa rond - en folkomröstning på valdagen.

Publicerad: 14 augusti 2022, 14:20

Björn Anderberg

Reporter

bjorn.anderberg@bbm.bonnier.se

Malmö har Turning Torso, Göteborg har snart Karlatornet - ikonbyggnader med helt andra volymer än övriga fastigheter, och som omdefinierar en stad. Trenden går nu vidare till mellanstora städer som

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

HalmstadLänsstyrelsenModeraternaSocialdemokraterna

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.