Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Nu fattas beslut om nästa steg i Kista-kvarteret

Publicerad: 3 november 2020, 12:01

Utvecklingen av det nya kvarteret Hekla i Kista rullar vidare och nu ger exploateringskontoret Vasakronan tummen upp för kontoren, men lyfter samtidigt upp risker med projektet. På torsdag fattar politikerna i nämnden beslut.


Ämnen i artikeln:

Vasakronan FastigheterExploateringsnämndenKista

Vasakronan inledde redan förra året utvecklingen av kvarteret Hekla, som ligger mellan Isafjordsgatan, Kistagången och Grönlandsgatan, i Kista. På torsdag ska exploateringsnämnden fatta beslut om nästa steg i projektet. 

Planen är att bygga nya kontorsbyggnader med restauranger, handel och service i bottenvåningarna vid Grönlandsparken som också rustas upp. 

Läs även: Kista har stor utvecklingspotential inom kontor 

Staden startar projektet med en ombyggnad av vändplan och ny gång- och cykelväg. Därefter, i slutet av nästa år, inleder Vasakronan kontorsbygget och till sist rustar staden upp gator och parken. 

Men enligt exploateringskontoret är upplägget samtidigt inte helt riskfritt:

”Eventuella osäkerheter för projektet är kopplat till utbyggnaden då den planeras att utföras av staden och bolaget delvis samtidigt”, står det i utlåtandet. 

Förslaget har diskuterats med stadsbyggnadskontoret, trafikkontoret och stadsdelsförvaltningen, som alla ger det grönt ljus. 

Läs även: Kungsleden tecknar sex nya avtal i Kista 

Satsningen uppges följa Stockholms stads mål om att utveckla Kista till en mer levande och blandad stadsmiljö, och väntas heller inte innebära några större ekonomiska risker för staden då byggherren tar merparten av kostnaderna. 

Hela kvarteret Hekla blir klart först om tio år. 

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.