lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Norsk duo utvecklar bostäder i Göteborg

Publicerad: 8 juli 2021, 08:27

Skeppsbron sett från ovan med kopplingen till Masthuggskajen. Foto: Älvstranden Utveckling

De är två norska storbyggare som satsar stort i Sverige. Nu går de ihop för att bygga 125 bostäder på ett attraktivt område i Göteborg.

Ämnen i artikeln:

OBOSAF GruppenÄlvstranden UtvecklingGöteborg

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


AF Projektutveckling har tecknat ett intentionsavtal med Obos Nya Hem för att tillsammans bygga 125 bostadsrättslägenheter på Skeppsbron i Göteborg. Byggstart för kvarteret beräknas ske 2025.

Skeppsbron är ett stadsutvecklingsprojekt intill Göta älv i centrala Göteborg. Visionen är att Skeppsbron ska bli göteborgarnas nya mötesplats vid älven och återförena staden med vattnet. Nu går de två norska jättarna AF Gruppen och Obos samman för att bygga i området

Läs även: Därför säljer Obos sitt JM-innehav

– Skeppsbron är ett tydligt exempel på våra höga ambitioner i Göteborg. I syfte att sänka trösklarna och göra bostäder på Skeppsbron tillgängliga för fler planerar vi att också erbjuda bostadsrätter genom vår boköpsmodell ”Obos Deläga”. Skeppsbron, tillsammans med andra längre framskridna projekt i Göteborg, är ett kvitto på våra höga ambitioner i Sveriges storstäder, avslutar Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, i ett pressmeddelande.

Partnerskapet mellan Obos Nya Hem och AF Projektutveckling innebär i förlängningen ett joint-venture mellan bolagen för Skeppsbron. Bolagen kommer att utveckla projektet gemensamt och de 125 bostäderna kommer att erbjudas till medlemmar i Obos medlemsprogram.

Klart: så ska halvön vid Masthuggskajen byggas

– I AF utvecklas alla projekt i samverkan med partners i joint venture-avtal. Vi ser fram emot att utveckla Skeppsbron tillsammans med Obos, som precis som AF Gruppen satsar stort i Sverige. Det är inspirerande att se Obos växa på den svenska marknaden och vi är tacksamma för att Obos återigen väljer AF Gruppen som partner, säger Jonas Skingley, vd för AF Projektutveckling.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev