fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Norrtälje i rekordstor fastighetsaffär – utvecklar hotell och bostäder vid havet

Publicerad: 29 september 2022, 08:27

Bild 1/5  Längst till höger spa-hotellet, i mitten bostadshus och till höger pir-byggnaden i Norrtälje Hamn. Foto: Lars Lindberger

Det blev AF Gruppen i samarbete med Prevelop som vann markanvisningstävlingen för ett nytt havsnära projekt med hotell och bostäder i Norrtälje. Det är den största fastighetsaffären i Norrtälje kommuns historia, enligt ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetAF GruppenHotellNorrtälje

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Projektet med namnet Roslagens hamn blev alltså utsett till vinnare i kommunens markanvisningstävling som utlystes i maj 2021. Det handlar om spa-hotell med utsikt över hamninloppet, cirka 123 bostadsrätter och en pirbyggnad - allt i trä - som kommer att uppföras som en del i den nya stadsdelen Norrtälje Hamn.

Läs mer: LISTA: Åtta hotell och kontor med hållbarhetstänk 

Läs mer: Lista: Här är 55 kommunerna som rundar särkravsförbudet - och 124 kommuner som låter bli 

Hela affären är värd cirka 220 miljoner kronor vilket gör den till den största fastighetsaffären i kommunens historia, enligt ett pressmeddelande från Norrtälje kommun.

– Det här blir en fantastisk slutpunkt på hela Hamnpromenaden och dessutom ett häftigt landmärke för de som kommer till stan från havet. Det finns ett stort behov av ett hotell för både näringsliv och besöksnäring. Priset på marken visar också att vår kommun och Norrtälje stad är attraktiva att etablera sig på, säger Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande, i en kommentar.

Markanvisningen ska klubbas i kommunfullmäktige den 24 oktober. Målet är att spaden ska sättas i marken 2025 med invigning av hotellet till 2027. Bostäderna planeras vara redo för inflytt under 2027 eller 2028.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev