lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Norrporten inför compliance funktion

Publicerad: 14 februari 2013, 07:54

Med anledning av Uppdrag gransknings inslag om Norrporten den 13 februari har bolaget beslutat att införa en Compliance funktion.

Ämnen i artikeln:

Andra AP-fondenNorrportenSjätte AP-fonden

I sitt program den 13 februari 2013 tar SVT:s Uppdrag granskning upp frågor kring Norrportens verksamhet vad gäller bland annat omkostnader för resor och personalkonferenser, ersättningsnivåer i bolaget och tjänstebilar.

slutet av november 2012 fick Sjätte AP-fonden ett anonymt tips om delar i Norrportens verksamhet. På uppdrag av Norrportens styrelse beställdes då två oberoende granskningar av revisorer och jurister. Deras slutsatser är att inga oegentligheter har förekommit ur ett legalt perspektiv.

Trots detta och det faktum att Norrporten är mycket framgångsrikt anser Andra AP-fonden att bolaget har brustit i omdöme när det gäller:
• Resekostnad för ledande befattningshavare
• Kostnad för personalkonferens

Visar det sig att enskilda har brutit mot gällande bilpolicy utan rimliga skäl, är man även kritiska mot detta.

Norrportens styrelse har beslutat att inrätta en så kallad compliance-funktion för Norrportens verksamhet. Compliance innebär efterlevnad av lagar, regler och policys.

En compliance officer (regelansvarig på svenska) är den person som har till uppgift att tillse att bolaget efterlever de lagar och regler som gäller för verksamheten.

Fastighetsaktiebolaget Norrporten ägs till 50 procent vardera av Andra AP-fonden och Sjätte AP-fonden.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Norrporten, Andra AP-fonden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev