söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Nordr får direktanvisning för 100 bostäder i södra Stockholm

Publicerad: 26 augusti 2022, 05:45

Bygger 100 bostadsrätter som är Svanenmärkta.

Nordr har genom direktanvisning valts av Stockholms stad för en markanvisning om cirka 100 bostadsrätter i Farsta i Södra Stockholm. Detaljplanearbete inleds under hösten 2022.

Ämnen i artikeln:

FarstaSvepetNordr

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Farsta är ett av fokusområdena i översiktsplanen för Stockholms stad och området ska utvecklas med bostäder, arbetsplatser ökad handel samt idrott och kultur. Stadsdelen är viktig i utvecklingen av söderort där 2013 års Stockholmsförhandling och satsningar på t-banan möjliggör omfattande bostadskompletteringar.

Läs mer: Biljana Pehrsson på plats på nya jobbet: ”Måste jobba hårdare och vara väldigt aktiv” 

– Vi är glada över förtroendet att få vara med och utveckla Farsta vidare. Området passar väl in i vår markstrategi och i våra ambitioner att stärka närvaron i söderort, kommenterar Mårten Othérus, chef för affärsutveckling på Nordr.

Markanvisningen ligger på Filipstadsbacken i Larsboda – gångavstånd till tunnelbanestationen Farsta Strand.

Markanvisningen ligger på Filipstadsbacken i Larsboda med gångavstånd till pendeltågs- och tunnelbanestationen Farsta Strand.

Nordr kommer att ge området ett nytt erbjudande med moderna och klimatsmarta bostäder som kommer att Svanenmärkas. Detaljplanearbete inleds under hösten 2022 och projektet ingår i en större detaljplan. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev