Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Nordr får direktanvisning för 100 bostäder i södra Stockholm

Publicerad: 26 augusti 2022, 05:45

Bygger 100 bostadsrätter som är Svanenmärkta.

Nordr har genom direktanvisning valts av Stockholms stad för en markanvisning om cirka 100 bostadsrätter i Farsta i Södra Stockholm. Detaljplanearbete inleds under hösten 2022.


Ämnen i artikeln:

NordrFarstaSvepet

Farsta är ett av fokusområdena i översiktsplanen för Stockholms stad och området ska utvecklas med bostäder, arbetsplatser ökad handel samt idrott och kultur. Stadsdelen är viktig i utvecklingen av söderort där 2013 års Stockholmsförhandling och satsningar på t-banan möjliggör omfattande bostadskompletteringar.

Läs mer: Biljana Pehrsson på plats på nya jobbet: ”Måste jobba hårdare och vara väldigt aktiv” 

– Vi är glada över förtroendet att få vara med och utveckla Farsta vidare. Området passar väl in i vår markstrategi och i våra ambitioner att stärka närvaron i söderort, kommenterar Mårten Othérus, chef för affärsutveckling på Nordr.

Markanvisningen ligger på Filipstadsbacken i Larsboda – gångavstånd till tunnelbanestationen Farsta Strand.

Markanvisningen ligger på Filipstadsbacken i Larsboda med gångavstånd till pendeltågs- och tunnelbanestationen Farsta Strand.

Nordr kommer att ge området ett nytt erbjudande med moderna och klimatsmarta bostäder som kommer att Svanenmärkas. Detaljplanearbete inleds under hösten 2022 och projektet ingår i en större detaljplan. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

NordrFarstaSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.