Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Niam om nya kontorsfastigheten i Värtan: ”Bästa läget”

Publicerad: 13 februari 2020, 12:38
Uppdaterad: 13 februari 2020, 14:59

Den aktuella fastigheten är markerad med rött på kartan.

Foto: Stockholms stad

Planerna för den fastighet i Värtan som Niam köpte av Stockholms stad 2016 har gjorts om. ”Vi har haft turen att kunna svänga”, säger Johan Berfenstam på Niam.


Ämnen i artikeln:

VärtahamnenNiam Fastigheter

Det är fastigheten Hangö 1 i Södra Värtan som exploateringskontoret nu vill markanvisa som kontor. Staden tidigare plan har varit inriktad på bostadsbebyggelse men eftersom platsen visat sig vara hårt bullerutsatt tänker man nu om.

Stadens förslag förelår byggnation av ca 7 000 kvadratmeter för kommersiellt ändamål där den största delen av byggrätten kommer planläggas för kontor. Bottenvåningen kommer innehålla lokaler avsedda för publikt ändamål. 

”Vi var aldrig låsta vid bostäder”

En renodlad kontorsbebyggelse kan skärma buller från fartyg vid Värtapiren och bidra till att bevara planerad bostadsexploatering söder om Hangö 1, skriver exploateringskontoret i sitt förslag till beslut. 

Johan Berfenstam, head of acquisitions på Niam, var den person som köpte fastigheten åt Niam. 

Enligt honom har planen hela tiden varit att utveckla den i den ene eller andra riktningen. 

– Var var aldrig låsta vid bostäder. Vi har haft tur att kunna svänga om det, säger han till Fastighetsnytt.

Flera kontorsfastigheter i samma område

Rikard Henriksson som ansvarar för förvaltning och projektutveckling på Niam säger till Fastighetsnytt att Hangö 1 kommer att ge kontor anpassade för hyresgäster med behov av lite mindre kontorsytor.

- I samma område äger vi också Neapelfastigheten där båtarna lägger till. Där håller vi nu på att skapa cirka 35 000 kvadratmeter kontorsytor. Där blir det stora sammanhängande plan där man kan ha ett stort huvudkontor. I Hangö är det något mindre plan, säger han.

Rikard Henriksson tror att kontorsmarknaden i Värtan stor potential.

- Här ute är det halva hyran jämfört med inne i City och Hagastaden är tingat av medtech-bolagen. Vill man verka i stan och vara nära stan är det här det bästa läget, säger han.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.