Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

NCC bygger ut sjukhus

Publicerad: 9 oktober 2013, 07:03

NCC bygger ut Linköpings Universitetssjukhus med en egen byggnad för Hälsouniversitetet.


Ämnen i artikeln:

LinköpingNCC

Det ger den utspridda medicinska fakulteten ett samlat campus med fler undervisningssalar och plats för 220 fler läkarstudenter. Landstinget i Östergötlands order är värd 155 miljoner kronor.

Hälsouniversitetet har fokus på vikten av medmänsklighet i hälso- och sjukvården, vilket är en röd tråd i skolans alla utbildningar.

– Vi har brist på undervisningslokaler och en del av de som finns är inte funktionella. Vi är också utspridda på flera ställen på sjukhusområdet. Det nya huset bidrar till ett samlat campuskvarter för fakulteten och plats för 20 fler läkarstuderande per termin, säger Irene Rydberg. Hälsouniversitetets fakultetskoordinator.

Läkarutbildningen är elva terminer vilket gör att universitetet kommer kunna ta emot ytterligare 220 läkarstudenter under en sexårsperiod. Dessutom blir det fler utbildningsplatser för sjuksköterskor.

NCC bygger ett nytt hus på 8 000 kvadratmeter i sju plan och renoverar 4 000 kvadratmeter i en intilliggande befintlig byggnad. Det nya och ombyggda huset blir lokaler för Hälsouniversitetet och kommer att innehålla lärosalar, hörsalar, studentkök, kontor för forskare och lärare.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NCC

Ämnen i artikeln:

LinköpingNCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News