Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

NCC bygger Magnolias Senapsfabrik

Publicerad: 14 juni 2017, 04:15

Kvarteret Vävstolen i Senapsfabriken. Bild: NCC.

Magnolia Bostad har tecknat avtal med NCC om att bygga 644 nya lägenheter i projektet som kallas Senapsfabriken i centrala Uppsala. Ordervärdet uppgår till 650 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

UppsalaSenapsfabrikenNCCMagnolia bostad

Bygget är den andra etappen av kvarteret, där NCC byggde även den första med drygt 450 lägenheter. Den första etappen har Magnolia sedan sålt till SEB:s nystartade bostadsfond Domestica Bostäder III. Fastighetsvärdet på den första etappen beräknas uppgå till cirka en miljard kronor.

– Vi fortsätter nu att bygga vidare på projektet Senapsfabriken där vi redan är igång med etapp ett och även alla mark- och exploateringsarbeten i området, säger Henrik Landelius, Sverigechef, NCC Building.

Senapsfabriken ligger i stadsdelen Kungsängen som tidigare har präglats av industribebyggelse. Som helhet består projektet av tre kvarter med både bostadsrätter och hyresrätter, handelslokaler och servicefunktioner.

Byggnationen startar i augusti 2018 och beräknad inflyttning är i början av år 2021.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.