Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

NCC bygger åt Bonava i Nacka

Publicerad: 29 maj 2017, 11:30

Tollare Terrass i Nacka, Stockholm.

Foto: Bonava

Byggjätten NCC har fått i uppdrag av Bonava att bygga Tollare Terrass i Nacka, Stockholm, för ett ordervärde om 339 miljoner kronor. Arbetet omfattar fem hus med 124 bostadsrätter.


Ämnen i artikeln:

BonavaNCCNacka

Byggjätten NCC har fått i uppdrag av Bonava att bygga Tollare Terrass i Nacka, Stockholm, för ett ordervärde om 339 miljoner kronor. Arbetet omfattar fem hus med 124 bostadsrätter och ett underliggande garage i tre våningar.

NCC har varit med och utvecklat området i över tio år. Det började med småhus och radhus och gick sedan över till att bygga flerbostadshus, säger Charlotte Thelm, avdelningschef på NCC Stockholm, till Fastighetsnytt.

–Det är roligt att få ytterligare ett projekt i skärgårdsstaden. Tollare är en helt ny stadsdel som vuxit fram från ingenting. Man kan säga att det här är en fortsättning på vårt arbete i Tollare Marina, som startade för ett år sedan.

Byggnadsmässigt sett kommer Tollare Terrass att bli det mest komplexa uppdraget hittills, enligt Charlotte Thelm.

– Husen byggs mot en bergsvägg, i flera våningar och i terrassform. Det är ganska avancerat, men ytorna nyttjas väl och själva området ligger fantastiskt fint vid vattnet nere vid kajen.

Eftersom arbetet pågår i ett stort utvecklingsområde, med många byggherrar och byggare på en begränsad yta, krävs även stor försiktighet.

– Vi har framför allt en del utmaningar när det gäller logistiken. Det är rätt knepigt att ta sig till och från området. Det krävs hänsyn till tredje man. Vi måste hela tiden se till att området är tryggt för alla som redan bor där, säger Charlotte Thelm.

Det här kontraktet gäller 124 av totalt 900 nya bostäder i området. Blir det fler uppdrag?
– Det kan jag inte svara på. Vi fokuserar på det här uppdraget och de jobb vi har sedan tidigare.

Bonava var ju del av NCC fram till förra sommaren. Betyder det att ni har förtur när nya kontrakt ska tecknas?
– Nej, snarare tvärtom. Innan var vi naturliga samarbetspartners och nu måste vi konkurrera med övriga byggbolag. Vi tävlar på samma villkor som alla andra, säger Charlotte Thelm.

De nya bostäderna beräknas vara klara för inflyttning första halvåret 2020 och planerad byggstart är i augusti i år.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

BonavaNCCNacka

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.