Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

MÖD ger tummen upp för detaljplanen i Sturekvarteret: ”Äntligen”

Publicerad: 9 maj 2022, 18:15

Bild 1/2  I februari 2026 ska nya Stureplan stå klart för invigning, enligt TAM Group som driver projektet åt fastighetsägaren ADIA.

Foto: ADIA

Mark- och miljööverdomstolen meddelar att man antar detaljplanen för Sturekvarteret i sin helhet och att domen inte går att överklaga.


Ämnen i artikeln:

SturekvarteretStureplan

Fastighetsägaren ADIA, som investerar fem miljarder kronor i projektet, planerade att dra i gång ombyggnationen av Sturekvarteret under 2021. 

Men ombyggnationen bromsade hastigt in i fjol efter att ärendet fått prövningstillstånd i Mark- och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt.

Nu meddelar Mark- och miljööverdomstolen slutligen att man ger tummen upp åt detaljplanen. 

Läs mer: Sturekvarteret får prövningstillstånd – planerna skjuts på framtiden 

– Äntligen. I dag fick vi det efterlängtade beskedet att efter 9 år av hårt slit har vi nu äntligen en ny detaljplan för Sturekvarteret! Vi fick planen i sin helhet och den går inte att överklaga, skriver Anna K Johansson på TAM Group, change management director för Sturekvarteret, på Linkedin.

Även om beskedet var väntat så ser man det som ett kvitto på att man har gjort ett gediget arbete, tillsammans med Stockholms stad, för att utveckla platsen. 

Läs mer: Stordalens havsnära 14-våningshotell stoppas 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

SturekvarteretStureplan

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.