Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Mobilia vinner årets stadsbyggnadspris

Publicerad: 23 Augusti 2014, 12:50

Mobilia vann Årets Stadsbyggnadspris 2014.

Årets Stadsbyggnadspris 2014 i Malmö går till Mobilia och den omvandling som fastigheten genomgått.


Årets Stadsbyggnadspris 2014 i Malmö går till Mobilia och den omvandling som fastigheten genomgått. Atrium Ljungberg AB är fastighetsägare och byggherre till projektet. Medverkande arkitektfirmor är Jais Arkitekter AB och Fojab Arkitekter AB.

– Mobilias omvandling är ett bra exempel på förtätning och blandad stad och visar hur kvarteren runtomkring skulle kunna utvecklas. Nya verksamheter och bostäder har tillkommit, nya stråk och mötesplatser har skapats samtidigt som marken har använts resurseffektivt inom staden, säger Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö.

Sedan 1982 delar Malmö stad årligen ut Stadsbyggnadspriset till nyproduktion, ombyggnad eller renovering av ett bostadshus eller en verksamhet som bidragit till att förbättra Malmös stadsmiljö. Dessutom uppmärksammas insatser för klimat- och hållbarhetsarbetet i Malmö genom Gröna Lansen-priset, nyproduktion eller ombyggnad av småhus genom Småhuspriset och skyltdesign genom Skyltpriset.

Övriga pristagare

Gröna Lansen

Årets Gröna Lans går till fastigheten Finn 1 i Hyllie med Roth Fastigheter som byggherre i samarbete med Carsten Andersson Arkitekter AB.

Slussen1

Nominerad till Stadsbyggnadspriset och vinnare i klassen bostäder är fastigheten Slussen 1 vid Slussplan med JM AB som byggherre i samarbete med White Arkitekter.

Smahus

Årets Småhuspris går till fastigheten Signe 5 och ägarna Rikke Nygaard Nielsen och Joakim Glans som drivit projektet. Huset är ritat av Gert Wingårdh, Wingårdh Arkitekter.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Malmö stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.