Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Micasa bygger i Norra Djurgårdsstaden

Publicerad: 15 oktober 2012, 12:15

För första gången bygger Micasa helt nya fastigheter för äldres boende. I det bostadsområde som planeras i Norra Djurgårdsstaden har bolaget fått markanvisning för ett nytt vård- och omsorgsboende på 70 platser och ett trygghetsboende på 80 lägenheter.


Ämnen i artikeln:

MicasaNorra Djurgårdsstaden

Därmed tar Stockholm ett viktigt steg för att möta den väntade efterfrågan på moderna och fräscha boendealternativ när andelen äldre i staden om ett antal år ökar igen.

– De senaste åren har Micasa byggt om en stor del av våra nuvarande fastigheter. Där har den befintliga byggnaden många gånger begränsat möjligheterna att skapa ett optimalt boende i enlighet med dagens forskningsrön och erfarenheter. Nu får vi möjlighet att använda all vår samlade kunskap för att skapa ett äldreboende i världsklass, säger Anders Nordstrand, vd, Micasa Fastigheter i Stockholm AB, i ett pressmeddelande.

Markanvisningen, som nyligen beslutades av Stockholms stads exploateringsnämnd, är en del av byggetappen Brofästet. Området är beläget mellan Gasverksområdet och Husarviken. Totalt omfattar etappen cirka 560 lägenheter, varav cirka 200 avses bli upplåtna med hyresrätt och cirka 360 med bostadsrätt. Byggstart för projektet beräknas preliminärt kunna ske år 2016 och första inflyttning år 2018.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Micasa

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.