Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Markreservation till Stockholmsbyggmästarna

Publicerad: 30 maj 2012, 05:52

Stockholmsbyggmästarna har av exploateringsnämnden tilldelats en tidigmarkreservation för cirka 300 bostäder i området öster om Valhallavägen mellanRoslagstull och KTH.


Stockholmsbyggmästarna har av exploateringsnämnden tilldelats en tidig markreservation för cirka 300 bostäder i området öster om Valhallavägen mellan Roslagstull och KTH.

Beslutet innebär att stadsbyggnadsnämnden får i uppdrag att starta upp ett programarbete med målsättningen att markanvisa under hösten 2012.

Exploateringskontoret har tillsammans med stadsbyggnadskontoret tagit fram en stadsbyggnadsanalys för området och gjort bedömningen att området bör kunna rymma 500–800 bostäder. Ett 20-tal byggherrar har inkommit med ansökningar om markanvisning inom området. En av dem är Stockholmbyggmästarna som i samarbete med Utopia Arkitekter har tagit fram ett förslag kallat Academica.

Stockholmbyggmästarna består av elva mindre till medelstora byggföretag, inkluderat Järntorget Bostad.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.