Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Markreservation klar för Gasverksområdet

Publicerad: 17 september 2013, 05:55

Foto: Lennart Johansson

Stockholms stads idétävling för Gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden är avgjord. JR kvartersfastigheter tilldelas markreservation och får till uppgift att utveckla området.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadJR KvartersfastigheterNorra Djurgårdsstaden

– JR kvartersfastigheter har en vision som stämmer väl överens med Stockholms stads idéer om Norra Djurgårdsstaden och kommer även att arbeta för att bevara de unika kvaliteterna i området, samtidigt som man utvecklar en modern stadsdel och tar hänsyn till de högt ställda målsättningarna för hållbart byggande, säger Joakim Larsson (M) exploateringsnämndens ordförande.

I projektet Gasverket i Norra Djurgårdsstaden har JR Kvartersfastigheter och Stockholms stad förberett en överenskommelse om att starta ett gemensamt utvecklingsarbete för gasverksområdet.

– Efter en givande period av initialt idéarbete tillsammans med Stockholms stad ser vi fram emot det fortsatta utvecklingsarbetet i Gasverket och skapandet av en stadsdel som ska sjuda av liv. När nu Gasverket utvecklas berikas hela området Norra Djurgårdstaden med ett nytt nav. Som grund för det kommande programarbetet ligger visionen att i Gasverket skapa en levande innovativ stadsdel som blir en destination för Stockholm, säger Magnus Rothman, vd på JR Kvartersfastigheter, i ett pressmeddelande.

Exploateringsnämnden fattar beslut vid sitt sammanträde den 26 september.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms stad
, JR kvartersfastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.