Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Markanvisningstävling med hållbarhetskrav

Publicerad: 4 Mars 2014, 09:17

Stockholms stad tillkännager en markanvisningstävling, kallad Miljöspets, där staden tar hänsyn till hållbarhetskrav istället för pris. Området Snösätra i Rågsved är först ut.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stad

Miljöspets handlar om att bygga hållbara bostäder med höga krav på byggmaterial, energieffektivitet och utifrån ett livscykelperspektiv. Den byggherre som kan visa en bärande idé och övertygande innovationer beträffande projektet som helhet, i stället för högsta pris, vinner markanvisningstävlingen.

– Stockholm ska byggas och utvecklas utefter de krav som stockholmarna ställer på en modern storstad. Vi behöver bostäder av alla olika slag, storlekar och i alla miljöer som Stockholm kan erbjuda – från dynamisk kvartersstad till lummiga ytterstadsområden, säger Joakim Larsson (M), ytterstadsborgarråd och ordförande i exploateringsnämnden.

Rågsved har fokus på urban odling med miljökriterierna:

Förutsättningar för självförsörjning genom odling

Lång odlingssäsong genom drift i växthus med lokalproducerad, förnybar energi

Vattensnål odling; vid bevattning bör användningen av regnvatten optimeras

Frukt och grönsaker kan långtidsförvaras

Kretsloppslösning, det vill säga minimal tillförsel av växtnäring

Markanvisningstävlingen med hållbarhetskrav har Norra Djurgårdsstadens miljökrav som grund, men är anpassade till mindre projekt i ytterstaden. Tävlingen för Rågsved pågår 3 mars till 4 maj. Därefter kommer en tävling genomföras för ett område i Nockebyhov, Bromma under våren.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Moderaterna i Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

Stockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.