Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Magnolia Bostad ska bygga Ursviks Torn

Publicerad: 6 oktober 2021, 09:38

Björn Bergman, regionchef Magnolia Bostad.

Montage: Magnolia Bostad

I juni sålde Hökerum Bygg jätteprojektet till Magnolia Bostad och nu meddelar bolaget att bygget, som är ett par år försenat, äntligen kickar igång nästa år.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadUrsvikSundbyberg

Ursvik är ett av de största stadsutvecklingsområdena i Stockholm, där Ursviks Torn blir ett 14-våningar högt landmärke med runt 180 bostäder. Även tre lägre byggnader, parkeringsplatser och butiker byggs vid höghuset. 

– Ursvik är ett fint och spännande område, med citypuls och närhet till naturområden. Detta blir vårt tredje projekt inom detaljplanen Torget i Ursvik. Vi är glada över att få möjligheten att skapa ytterligare bostäder i Sundbyberg, säger Björn Bergman, regionchef för öst på Magnolia Bostad. 

Läs även: Startskott för Sundbybergs mest hållbara stadsdel 

Bolaget bygger bland annat Brygghuset och Parstugan i Ursvik som omfattar 580 nya bostäder.  

Initialt skulle byggstarten ske 2018/2019 men nu är beskedet att startskottet kommer att ske först under första kvartalet 2022. 

Ursvik ska bli en av landets mest hållbara stadsdelar, hur bidrar det här projektet till det?
– Bland annat genom att vi avser certifiera byggnaderna enligt Miljöbyggnad Silver och att vi arbetar med BoTryggt 2030 för att bygga in trygghet i stadsdelen.

Lägenheterna kommer att utgöras av 1–4 rum och kök med en genomsnittlig lägenhetsstorlek på cirka 45 kvadratmeter. Wigge & Partners har varit rådgivare för Magnolia Bostad i affären. 

Mer om Ursvik

• Gränsar direkt till Stockholms kommun i norr och nordväst, Solna kommun i öster och Enköpingsvägen i söder.

• Ligger vid naturreservaten Järvafältet och Igelbäcken.

• Vid färdigställandet kommer Ursvik att vara en sammanhållen stadsdel med grönska, ett lokalt torg och andra typer av tjänster och bekvämligheter i närheten av både E18 och allmänna transporter.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.