Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Lundbergs har byggplaner i Eskilstuna

Publicerad: 16 november 2011, 22:00

Lundbergs tagit initiativet för en kommande exploatering av Kvarteret Nätet, det största obebyggda området i centrala Eskilstuna.


Ämnen i artikeln:

L E Lundberg

Lundbergs tagit initiativet för en kommande exploatering av Kvarteret Nätet, det största obebyggda området i centrala Eskilstuna.

Den 8 november skrev Eskilstuna kommun och fastighetsbolaget Lundbergs under ett avtal om att ta fram en detaljplan för den stora, obebyggda ödetomten i kvarteret Nätet på stadsdelen Norr i Eskilstuna. Kvarteret har sedan länge varit obebott efter att tidigare ha varit platsen för ett stort antal äldre industribyggnader.

Frågan om kostnader och ansvarsfördelning för den nödvändiga marksaneringen efter den långvariga industriella epoken i kvarteret har under flera år förhindrat en nybyggnation, men nu har alltså markägaren Lundbergs tagit initiativet för en kommande exploatering av tomtmarken.

Lundbergs betalar drygt två miljoner kronor till Eskilstuna kommun för arbetet med den nya detaljplanen, berättar Eskilstuna-Kuriren.

Så småningom är tanken att det ska bli nya bostäder, handelsytor, ett eventuellt äldreboende och/eller en nya arena i kvarteret Nätet.

Kvarteret Nätet är det största obebyggda området i centrala Eskilstuna och är beläget strax norr om stadens centrum.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

L E Lundberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News