Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

LKF bygger nytt i Lund

Publicerad: 10 december 2013, 10:55

Styrelsen i Lunds Kommuns Fastighets AB, LKF, har fattat beslut om att starta nybyggnad med över 100 nya lägenheter i Lund, Oden etapp 2 på Linero samt G:a Brandstationen på Kävlingevägen i centrala Lund. De två byggprojekten innebär en total investering på cirka 215 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

LKFLund

Styrelsen i Lunds Kommuns Fastighets AB, LKF, har fattat beslut om att starta nybyggnad med över 100 nya  lägenheter i Lund, Oden etapp 2 på Linero samt G:a Brandstationen på Kävlingevägen i centrala Lund.  De två  byggprojekten innebär en total investering på cirka 215 miljoner kronor.

Oden etapp 2
Byggmästar’n i Skåne har tilldelats entreprenaden för Oden etapp 2 med planerad byggstart under mars 2014. Arkitekturen för de tre nya punkthusen blir den samma som för de tre hus som idag byggs i etapp 1. Varje hus  har fem våningar och rymmer 20 lägenheter. Husen byggs som passivhus.

Inflyttning i Oden etapp 2 planeras till våren 2016.

G:a Brandstationen
N-E Persson Byggnads AB i Sjöbo har tilldelats entreprenaden för G:a Brandstationen i centrala Lund med planerad  byggstart februari/mars 2014. Fyra nya hus i tre plan tillför 45 lägenheter. Byggnaderna utformas som passivhus och kommer delvis försörjas med förnybar energi genom solceller på yttertak till kvarteret.

Inflyttning i G:a Brandstationen planeras till hösten 2015.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande LKF

Ämnen i artikeln:

LKFLund

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.