Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

LKAB utvecklar bostäder för 350 mkr: ”Omvandlingen förutsättning för fortsatt gruvdrift”

Publicerad: 12 maj 2022, 07:48

Peab har fått entreprenaduppdraget för att utveckla kvarteret Gladan i Malmberget.

LKAB bygger hyreslägenheter, parkeringsgarage och affärslokaler i centrala Gällivare som ersättning för delar av Topbostäder AB:s fastighetsbestånd i Malmberget. Projektet beräknas bli klart under hösten 2024.

Ämnen i artikeln:

LKABPeab

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Peab har fått uppdraget att bygga det nya kvarteret Gladan, centralt beläget i anslutning till Lasarettsgatan i Malmberget, kontraktssumman uppgår till 349 miljoner kronor.

Totalt kommer 85 lägenheter att byggas inom fastigheten Gladan 3 och 7 med tillhörande parkeringsgarage och cirka 1.200 kvadratmeter butiksyta. 

Läs mer: Utmaningar när Malmberget avvecklas 

Gladan 1 tillägnas parkering för centrumhandeln. Byggnationerna på kvarteret innefattar tre lamellhus samt en innergård i två nivåer. Innergården är planerad med sitt- och lekytor, pergola med utemöbler, grillplats och odlingslådor. 

Byggnationen innefattar tre lamellhus.

— Samhällsomvandlingen är en förutsättning för LKAB:s fortsatta gruvdrift och det nya kvarteret kommer att bidra till Gällivares centrumbebyggelse på ett bra sätt. Vi är glada över att nu få starta arbetet tillsammans med Peab, säger Pierre Eriksson, projektledare på LKAB. 

Läs mer: Så ska Skellefteå ro expansionsplanerna i hamn 

Susanne Hallberg, regionchef Peab:
– Vi vill vara med och bidra till levande och välmående samhällen i hela Sverige och är glada för förtroendet att fortsätta utveckla Gällivare.  

Projektet beräknas vara färdigställt hösten 2024. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev