Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

LISTA: Mest läst på Fastighetsnytt.se hittills i år – topp 10

Publicerad: 2 juli 2020, 12:00

Första halvan av året har gått och vi gör en summering av det ni helst läst på vår sajt under perioden januari-juni.


Ämnen i artikeln:

FastighetsnyttCoronaviruset

Året 2020 började utan några större förvåningar vad gäller marknadsläget, men sedan kom coronaviruset och ritade om kartan för hela näringslivet. Intresset för att läsa om vilka effekter pandemin gett och fortsätter att ge på fastighetsmarknaden märks tydligt när vi listar årets hittills mest lästa artiklar på Fastighetsnytt.se.

Men det är inte bara corona som lockat. Morgondagens fastighetspampar, initierade debattartiklar och momsbeskattning är saker som tagit sig in på topplistan. 

Här är de tio mest lästa artiklarna på Fastighetsnytt.se januari-juni 2020

1. LISTA: 35 fastighetstalanger under 35 

De är kunniga, ambitiösa och har lång erfarenhet trots sin ringa ålder. Vi listar fastighetsbranschens nya generation i en artikel som först publicerades i Fastighetsnytt nummer 2 som kom ut i februari 2020.

2. Äntligen ett klargörande om ”coronarabatt” 

Det har varit svårt för hyresvärdar att ta ställning till krav på hyresnedsättningar på grund av coronakrisen eftersom det saknats lagstiftning. Nu har regeringen bringat viss klarhet i frågan, skriver advokaten Magnus Steninger från talangnätverket Merc i en debattartikel från april 2020.

3. Momsregler vid uthyrning av lokaler 

En artikel av skatteexperterna Leonie Selting och Nicklas Hansen från 2017 som fortsatt att engagera. 

4. ”Bostäder klarar sig bäst i coronakrisen” 

Hyres- och fastighetsmarknaden påverkas i hög grad av coronakrisen. Men vissa segment klarar sig bätte än andra, skriver Peter Samuelsson på Bryggan Fastighetsekonomi i en debattartikel från mars 2020.

5. Klas Eklund: Så slår coronakrisen mot fastighetsbranschen 

Coronaviruset kommer att påverka ekonomin även på längre sikt, frågan är bara hur mycket. Ekonomen Klas Eklund deltog i ett av Newsecs frukostsemnierier som vi rapporterade om i mars 2020.

6. Fyra fastighetsbolag pekas ut som vinnare i krisen 

Serendipity Property Group har analyserat coronaepidemins inverkan på fastighetsmarknaden och pekade ut fyra bolag som kan bli vinnare i krisen i en artikel från i juni i år.

7. Kravet på bilparkering kan ryka - och fastighetsbranschen bli vinnare 

I februari 2020 tillsatte regeringen en utredning om dagens parkeringskrav. Vi lät fem personer i bygg- och fastighetsbranschen kommentera initiativet. ”Mindre styrning kan vara klokt”, säger Mattias Goldmann, hållbarhetschef på Sweco.

8. Ny sammanställning: Fastighetsbolagen fortsätter att tappa i värde 

Coronakrisen på börsen blir allt djupare och fastigheter har drabbats synnerligen hårt av den starka virusoron på börsen, skrev vi i mitten av mars 2020 och gjorde en ammanställning som visade att endast en handfull bolag värderades över substans av aktiemarknaden.

9. Handeln blöder – men två segment blomstrar 

Konkurserna ökar och många mindre butiker går på knäna i spåren av corona. Men allt går inte dåligt. ”Våra segment är fortsatt starka”, säger Thomas Holm, vice vd på Svenska Handelsfastigheter, till Fastighetsnytt i mitten av maj 2020.

10. Stora projekt i Stockholm försenas - ”Allvarligt läge” 

Runtom i Stockholm bromsas flera byggprojekt på grund av coronaviruset. ”Vi måste fatta tuffa beslut framåt”, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad, till Fastighetsnytt i april 2020.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

FastighetsnyttCoronaviruset

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.