Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Lars Marcus ny professor i stadsbyggnad

Publicerad: 9 september 2014, 15:46

Lars Marcus

Professor Lars Marcus har rekryterats till Chalmers från KTH, som en satsning inom ämnet stadsbyggnad.


Ämnen i artikeln:

ChalmersKTH

Lars Marcus är arkitekt och professor i stadsbyggnad på Kungliga tekniska högskolan, KTH, och har bland annat byggt upp forskning om stadens byggda form och hur människor använder staden, ett område kallat urbanmorfologi. Nu rekryteras Lars Marcus och några yngre forskare för att fortsätta utveckla området med Chalmers som bas.
– Vi är otroligt glada att vi har lyckats få Lars Marcus till oss och att vi därigenom vässar stadsbyggnadskompetensen på Chalmers ytterligare. Satsningen som Chalmers gör kommer att kunna stärka den svenska arkitekturforskningen i ett internationellt perspektiv, men även i relation till de pågående förändringar som sker i våra svenska städer och i nära samverkan med praktiken. För det är Lars en utmärkt person, säger Fredrik Nilsson, prefekt vid institutionen för arkitektur.

Att inom själva kärnämnet kunna utveckla forskningen om stadsbyggnad, med stöd från institutionen och Chalmers, är något som Lars Marcus själv ser fram emot. I ett pressmeddelande säger han att relationen till praktiken inom plan- och byggsektorn är betydelsefull samtidigt som det är mycket viktigt att stärka utbildningen av framtidens arkitekter och stadsbyggare – och då behövs forskning.
– Här finns nu en unik möjlighet att utveckla forskningen inom stadsbyggnad. Vi behöver utveckla mer kunskap för att förstå stadens byggda form och hur den påverkar oss. Våra byggnader och städer formar vår vardag och stadsbyggandet spelar en stor roll i många av de stora samhällsfrågorna, såsom ekonomisk utveckling, segregation, social och miljömässig hållbarhet, säger Lars Marcus.

Lars Marcus tillträder sin nya tjänst på Chalmers i november 2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Chalmers

Ämnen i artikeln:

ChalmersKTH

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.