Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Landia köper mark i Kungsbacka – vill driva projekt med bostadsutvecklare

Publicerad: 22 april 2022, 09:34

Fastigheten i Anneberg i Kungsbacka kommun ligger 135 meter över havet.

Landia har genom en bolagsaffär förvärvat och tillträtt en utvecklingsfastighet i Anneberg, Kungsbacka. Den totala arean uppgår till 503 693 kvadratmeter. ”Tanken är att driva projektet ihop med någon bostadsutvecklare som sen förvärvar byggrätterna av oss”, säger Landias Jonas Ramstadt.


Ämnen i artikeln:

KungsbackaSvepet

Fastigheten har en total areal om cirka 50 hektar och är belägen längs södra och västra bergssidan av Annebergs kulle. Ett naturområde som gränsar mot Skårsjön och erbjuder vyer över havet.

– Planen är att ändra detaljplanen och ta fram byggrätter för bostäder. Tanken är att driva projektet ihop med någon bostadsutvecklare som sen förvärvar byggrätterna av oss när detaljplanen vinner laga kraft, säger Landias grundare och ägare Jonas Ramstadt till Fastighetsnytt. 

Läs mer: Magnolia etablerar sig i Kungsbacka - bygger 350 bostäder 

Kommersiella Fastigheter var säljarens rådgivare vid avyttringen. 

– Säljprocessen har genomförts smalt och strukturerat. Området innefattar såväl befintliga lokaler som möjlighet till bergsavverkning och en stor framtida utvecklingsmöjlighet, kommenterar Niklas Wählisch på Kommersiella Fastigheter.

Kungsbacka Kommun har i sin översiktsplan, som vann laga kraft i december 2021, pekat ut Anneberg som en plats att etablera en ny stadsdel. 

I översiktsplanen hänvisar man till strategi 2040 som säger att nybyggnation ska vara långsiktigt, smart och hållbart. 

Läs även: Återgick till halverat kontor – så gjorde revisionsjätten

I strategin pekas Anneberg ut som ett av tre områden i Kungsbacka som ska fokuseras på när det gäller nybyggnation. 

Detta går i linje med det förslag som finns ute på samråd, ett nytt kommundelscentrum med bostäder, mötesplatser, centrumlokaler, vård-, omsorgsboende och förskola.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

KungsbackaSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.