Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Kvartett utvecklar Berga Centrum i Linköping

Publicerad: 28 april 2021, 14:33

Från vänster: Jonathan Karlsson, transaktionsansvarig Heimstaden Bostad, Fredrik Törnqvist, VD Stångåstaden, Anna Nyberg, VD ICA Fastigheter, Anders Stjärnberg, VD HSB Östergötland.

Foto: Andreas Äijä, Stångåstaden

Heimstaden Bostad, ICA Fastigheter, HSB Östergötland och Stångåstaden har tecknat en avsiktsförklaring för att vidareutveckla Berga stadsdelscentrum i Linköping. Planen avser bland annat nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

HeimstadenICA FastigheterHSBStångåstadenLinköping

– Vi är fyra väletablerade parter som alla har ett lokalt engagemang och brinner för att utveckla Linköping. Berga är en jättefin stadsdel, men det finns förbättringspotential och det ska vi tillsammans ta oss an, säger Jonathan Karlsson, transaktionsansvarig Heimstaden Bostad, i bolagets pressmeddelande. 

Avsikten är att bygga nya bostäder och mötesplatser i området för att skapa ett mer attraktivt stadsdelscentrum. Samarbetet väntas möjliggöra följande: 

– Vidareutveckla stadsdelscentrum och ge rum för fler kommersiella inslag och service för både boende och besökare
– Skapa ytterligare 250–300 nya bostäder i området
– Skapa trygga och attraktiva utemiljöer och platser där människor vill mötas

Under våren 2021 kommer en detaljerad analys tas fram och vision för området formuleras. 

– Från kommunens sida välkomnar vi dagens besked om samarbete från fastighetsägarna. Deras ambitioner går väl i linje med vad vi ser behövs för att utveckla hela stadsdelen i Berga. Jag ser fram emot att fortsätta dialogen tillsammans, säger Muharrem Demirok, ordförande för samhällsbyggnadsnämnden i Linköpings kommun, i pressmeddelandet.  

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.