Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Kungsholmsbon är nöjdast av alla

Publicerad: 26 mars 2020, 13:09

Montage: Stadsutvecklarna i Värtahamnen

Kungsholmsborna är mest nöjda av innerstadsborna. Det visar en färsk studie om nio stadsdelar i Stockholm som Novus har gjort åt Stadsutvecklarna i Värtahamnen.


Ämnen i artikeln:

Kristina AlvendalStockholm

Kungsholmen har flest nöjda invånare i Stockholms innerstad, Södermalm har bästa atmosfären, Norrmalm det populäraste kultur- och kroglivet, och Östermalm tryggheten, enligt rapporten ”Stockholmarnas Stockholm”.

Syftet med studien har varit att få en bild av hur invånare i Stockholm ser på sin stad, vad de uppskattar i sin stadsdel och gillar mest med andra stadsdelar.

– Nio av tio är nöjda. Intressant är också att stadsdelar i ytterstaden drar besökare från andra stadsdelar för shopping och kultur, säger Mats Elzén från Novus, i en kommentar. 

De som är minst nöjda med sin stadsdel är boende i Hässelby-Vällingby, men även bland dem är sju av tio nöjda. Det visar studien från oktober 2019 som bygger på 1 058 intervjuer med en deltagarfrekvens på 59 procent. 

Undersökningen gjordes i innerstans fyra stadsdelar, samt i fem stadsdelar i ytterstaden: Hässelby-Vällingby, Bromma, Skärholmen, Älvsjö och Farsta. 

 

Nöjdast invånare i innerstaden

Kungsholmen 97 % 

Östermalm 95 % 

Södermalm 92 % 

Norrmalm 89 % 

Viktigaste trivselfaktorerna

Grönområden 70 %

Vatten/hav/sjö 51 %

Bra utbud av restauranger/kaféer/barer 39 %

En trygg stadsmiljö 37%

Människorna som bor där 33 %

Lugn 33 %

Estetik 33 %

Liv och rörelse på gator och torg 30 %

Shopping 29 %

Sport/idrott 28 %

Kultur 24 %

Städat 16 %

Annat 7 %

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Kristina AlvendalStockholm

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.