Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Kronprinsen får Akelius att se rött

Publicerad: 24 augusti 2020, 10:03

Kronprinsen i Malmö. Foto: Johannes Erlandsson/Mostphotos.

Akelius fastigheter har hamnat i osämja med stadsbyggnadsnämnden om att bygga ett publikt utrymme högst upp på Kronprinsen i Malmö. Det skriver Sydsvenskan.

Ämnen i artikeln:

Roger AkeliusAkelius FastigheterMalmö

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Fastighetsbolagets önskemål har varit att bygga åtta etagelägenheter på Kronprinsens två översta våningar, där restaurang Översten har huserat sedan 1964 fram till 2019, skriver Sydsvenskan. Men nu sätts planerna på spel. 

Läs även: Akelius: ”Vi har rustat för svarta svanen”

Stadsbyggnadsnämnden har nämligen begärt anstånd om att bygga ett nytt publikt utrymme på platsen. 

Något som får Roger Akelius att se rött. 

– Det finns ingen möjlighet att bygga ett publikt utrymme där uppe. När restaurangen byggdes var det helt andra krav på brandsäkerhet, säger han till Sydsvenskan.

Roger Akelius. Foto: Emelie Asplund

En utsiktsplats på platsen följer enligt honom inte detaljplanen utifrån en brandsäkerhetssynpunkt och byggnaden riskerar att rasa om nya hissar och trappor ska till. Roger Akelius vägrar därmed att vika sig, oavsett om stadsbyggnadsnämnden lyckas ändra på detaljplanen eller inte.

Läs även: Akelius vd om sin avgång: ”Ser fram emot en paus”

– De kan inte tvinga mig. De är ju inte så dumma att de tvingar någon att bygga en utsiktsplats där det inte går att bygga en utsiktsplats. Jag kommer inte bygga någon utsiktsplats oavsett vad myndigheterna säger, säger han till Sydsvenskan.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev