Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Kristina Alvendal leder ny podcast om stadsutveckling – premiär i dag

Publicerad: 3 juli 2020, 06:14

Kristina Alvendal kan nu lägga titeln podcast-kreatör till sitt cv där det tidigare står bland annat stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm och styrelseproffs.

Foto: Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

På fredagen lanserar Stadsutvecklarna i Värtahamnen en ny podcast: Stadsutvecklarna, som ska handla om just stadsutveckling och Stockholms nya stadsdel Värtahamnen.


Ämnen i artikeln:

Kristina AlvendalVärtahamnen

Programledare är Kristina Alvendal som företräder de 14 markanvisade fastighetsägare i Värtahamnen under samlingsnamnet Stadsutvecklarna i Värtahamnen. 

Läs även: Fastighetsägare driver på för spårvagn till Värtan

I det första avsnittet som finns att lyssna på här ägnas tiden åt arkitektur och programmet gästas av riksarkitekten Helena Bjarnegård samt arkitekten Gert Wingårdh. 

– Det är den första stadsdelspodcasten i sitt slag. Här får lyssnaren en inblick i Värtahamnens spännande historia, men kanske framför allt i den förändring som kommer att prägla platsen under flera år då stadsdelen förändras till en plats där öppenhet, busighet, citypuls och vattnet kommer att vara centralt, säger Kristina Alvendal, i ett pressmeddelande.

Mer om stadsutvecklingsområdet Värtahamnen

Exploateringsområdet Värtahamnen är indelat i tre delar; Värtapiren, Valparaiso och Södra Värtan.

Detaljplanen för det som kallas Södra Värtan etapp 1, cirka 1 100 bostäder samt kommersiella fastigheter i området precis söder om färjeterminalen, väntas gå ut på granskning i höst och antas under sista delen av 2020.

Första byggstarten beräknas till 2021 då Bonnier Fastigheter och Niam börjar med sina kommersiella fastigheter i området.

Övriga fastighetsägare i etapp 1:

Abacus

Borätt

CA Fastigheter

Erik Wallin

HSB Bostad

Mannersons

Midroc

Seniorgården

TB Projekt Väst

Veidekke Bostad

Wallenstam

Wallfast

Etapp 2 i Södra Värtan och Valparaiso är inte markanvisade.

Värtapiren med den nya färjeterminalen stod färdig 2016.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.