lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Koppar blir guld för Hemsö och Fojab i Vänersborg – utvecklar för 300 mkr

Publicerad: 31 maj 2022, 08:10

Den nya tingsrätten i Vänersborg får en koppargrön fasad. Byggnaden kommer uppföras vid den södra infarten till stadens centrum. Bakom det vinnande förslaget står Hemsö, Serneke och Fojab. Foto: Visulent

Hemsö har tilldelats hyresavtalet för den nya tingsrätten i Vänersborg. Hyresavtalet med Domstolsverket är på 15 år. Investeringen uppgår till cirka 300 miljoner kronor. Projektet genomförs i samarbete med Fojab.

Ämnen i artikeln:

SvepetHemsö FastigheterFojabSernekeVänersborg

R


Den nya tingsrätten i Vänersborg uppförs på Hemsös fastighet Grävlingen 28. Byggnaden omfattar 6.850 kvadratmeter och inrymmer cirka 130 arbetsplatser, elva rättssalar, varav två säkerhetssalar, säkerhetskontroll med anslutande reception, allmänhetens ytor, personalens kanslilokaler samt intransport och rum för frihetsberövade. 

Läget i staden är i nära anslutning till järnvägsstation, gågatan och restauranger. Byggnaden binder samman parken och den äldre kvartersstaden. 

Den tydliga placeringen i den södra infarten till centrala Vänersborg överensstämmer, enligt Hemsö, med Domstolsverkets behov på orten. 

Bild 1/2  Gatuvy. Den nya tingsrätten binder, enligt arkitekten Fojab, samman parken och den äldre kvartersstaden i Vänersborg. Foto: Visulent

– Det här stärker Hemsös position inom fastigheter för rättsväsendet. Fojab har stor expertis när det gäller rättsbyggnader, vilket gör att vi kan erbjuda Vänersborg en ytterst funktionell tingsrätt med hög arkitektonisk kvalitet, kommenterar Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

Inflyttning sker i juni 2026.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev