Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Klas Danielsson ny vd i SBAB

Publicerad: 19 Juni 2014, 15:48

SBAB:s styrelse har beslutat att utse Klas Danielsson till ny vdför SBAB. Han efterträder Per Anders Fasth


Ämnen i artikeln:

SBAB

Klas Danielsson grundade Nordnet och var dess vd under en tioårsperiod. De senaste åren har Klas Danielsson främst varit engagerad i styrelsearbete i den finansiella sektorn (Ikano Bank, East Capital och SwedSec Licensiering). Han efterträder Per Anders Fasth som kvarstår som tillförordnad vd fram till dess att Klas Danielsson tillträder sin tjänst den 14 augusti 2014.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Klas Danielsson till posten som VD för SBAB. Finansbranschen befinner sig i en intensiv period med ökad reglering, hård konkurrens, krav på kostnadseffektivitet och fokus på förnyelse. Att ständigt förbättra för kunden genom kostnadseffektivitet, innovation, nytänkande och utmanaranda har genomgående varit framgångsrecept i Klas ledarskap. Klas långa och breda erfarenhet tillsammans med hans finansiella entreprenörskap gör honom väl lämpad att leda SBAB, säger Bo Magnusson, styrelseordförande i SBAB, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SBAB

Ämnen i artikeln:

SBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.