Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Klart vilka aktörer som ska utforma nya Uppsala C

Publicerad: 19 oktober 2020, 12:49

Förbättrad kollektivtrafik, gång- och cykeltrafik samt att ta vara på park, torg och byggnader är viktiga delar i utvecklingen av Uppsala C.

Den danska arkitektfirman CF Möller har tillsammans med WSP fått i uppdrag att utforma nya Uppsala C.


Ämnen i artikeln:

UppsalaWSP

Det framkommer av ett pressmeddelande.

Läs även: Chockstart för nya WSP-toppen: ”Som tur är så gillar jag att stå med tårna över kanten”

Uppsala växer och tillsammans med planerna för en utökad kapacitet på Oskustbanan finns ett behov av att utveckla de centrala delarna i staden samt dess kommunikationer. CF Möller ska i samarbete med WSP driva arbetet att utveckla Uppsala C på uppdrag av Uppsala kommun och Region Uppsala.

– Det här är en av Sveriges mest spännande stadsutvecklingsprojekt och har stor påverkan på hur vi kan utveckla regionen tillsammans med Mälardalen och Stockholm. Hur vi reser, bor och arbetar är centrala frågor för att utveckla det framtida Uppsala, säger Emelie Arnoldsson, creative director och uppdragsledare för projektet på WSP, i en kommentar.

Läs även: Svefas höstrapport: Kontor i B-lägen pekas ut som förlorare

Viktiga delar i projektet är att knyta samman platsen med kollektivtrafik, gång- och cykeltrafik samt se till att ta vara på och utveckla befintliga värden så som park, torg och byggnader. I arbetet ingår också att planera för utveckling av platsen på lång sikt vad gäller exempelvis resor och framtida arbetsplatser och handel.

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

UppsalaWSP

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.