lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Klart för nytt handelscenter – Lunagallerians stomme bevaras

Publicerad: 7 mars 2023, 16:09

Förslaget som arbetats fram av Telge Fastigheter, där Krister Mellström (bilden) är vd, vann bifall från samtliga partier.

Foto: Telge

Kommunfullmäktige i Södertälje har beslutat att Lunagallerians stomme ska bevaras. Det gamla centrumet kommer därmed utgöra grunden för stadens nya handelskvarter. Kommunförsamlingen står enig bakom förslaget, uppger Telge Fastigheter.

Ämnen i artikeln:

SvepetTelge FastigheterByggSödertälje

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Telge Fastigheters förslag, som Kommunfullmäktige nu enhälligt bifaller, yrkar på att behålla Lunakvarterets byggnadsstommar och enbart riva där det verkligen behövs.

Byggnadskomplexet Lunkvarteret i Södertälje (Luna 8) innehåller i dag ett 30-tal verksamheter och butiker – samt stadens kulturhus.

Läs mer: Citycon slår ihop fyra vakanta lokaler till en jättebutik

Som en del av den nya planeringen för projektet skjuts den kommande ombyggnaden upp ett år.

Lunagallerians nuvarande hyresgäster kommer därmed kunna vara kvar fram till januari 2025, står det i ett pressmeddelande.

– Nu har vi ansvaret att göra detta riktigt bra, säger Krister Mellström, vd på Telge Fastigheter, i en kommentar. Då börjar arbetet med att skapa ett nytt, levande stadskvarter mitt i centrum med nya gator och butikslokaler.

Det var för två år sedan som kommunstyrelsen i Södertälje, genom ett inriktningsbeslut, beslutade att hela Lunakvarteret skulle rivas.

Läs mer: Hon blir ny marknadschef på Studio Stockholm

Men när det visade sig att stommarna i Lunahusen var oskadda, som Telge Fastigheter skriver, presenterades dagens vinnande förslag. De ursprungliga stommarna kommer därmed att hålla uppe stadskvarterets nya kommande byggnader.

Hur det nya stadskvarteret ska se ut i framtiden kommer att inhämtas genom en arkitekttävling under året, uppger Telge Fastigheter.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev