söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Klarsignal: Klassiska kontorshus i Telestaden omvandlas till bostäder

Publicerad: 23 juni 2022, 10:36

Vy över Vitsandsgatan i Telestaden. Skivhusen, som är grönklassificerat av Stadsmuseet, ska nu omvandlas till lägenheter.

Detaljplanen för den första bostadsetappen i Telestaden, Farstas nya stadsdel som utvecklas av Rikshem och Ikano Bostad, har vunnit laga kraft.

Ämnen i artikeln:

TelestadenRiksbyggenIkano Bostad

R


Planen omfattar 460 bostäder i de välkända skivhusen längs Nynäsvägen, som tidigare varit Televerkets och Telias kontor. I den före detta matsalen skapas en förskola och skola.

– Det känns bra att de klassiska kontorshusen får nytt liv som bostäder. I slutet av 2022 planerar vi att starta arbeten med områdets infrastruktur, för att därefter påbörja byggnation av bostäder, skola och förskola, kommenterar Telestadens projektchef Per Högdin.

Läs mer: Rikshem och Ikanos Telestad får chef 

Totalt 2 000 bostäder (både hyresrätter och bostadsrätter) och en mix av verksamheter planeras inom området. 

Rikshem och Ikano Bostad förvärvade området 2015 och den detaljplan som nu vunnit laga kraft är den mindre av områdets två detaljplaner. 

Under de senaste åren har en rad olika verksamheter flyttat in – bland annat: Familjebostäder, Flex Fitness, konstnärskollektivet Konstverket, dansstudion Ccap, äldreboendet Attendo Mårbackagatan samt Polismyndigheten.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev